tirsdag 17. februar 2009

Skismøring en innovasjon til vinterferien


Swix - et kvalitetsbegrep for alle som går på ski.


Swix dominerer det norske markedet for skismøring. Det finnes alternative produkter, men når en først har kommet seg på ski vil en gjerne at skismøring som fungerer. De fleste har vel erfart at billig skismøring ikke lever opp til forventningene, derfor er de aller fleste ikke opptatt av prisen, men av kvaliteten på skismøring.


Bak de beste merkevarene ligger det mye forskning, utvikling og innovasjon. Swix er ikke noe unntak, de har en egen avdeling som arbeider med forskning og utvikling. Swix har i mer enn 60 år utviklet skismøring i et nært samarbeid med verdens beste utøvere innen skisporten. Dette har gitt oss vanlige skigåere muligheten til å smøre skiene med et kvalitetsprodukt som holder de milen vi går på ski hver vinter.

Det er noen typer smøringer som er viktig å kunne i et hav av ulike produkter. Glider eller glismøring, den er viktig for økt fart, men for vanlige ski er smøring minst like viktig med hensyn til bedre flyt, mer kontroll og beskyttelse av sålene. Grunnvoks kan også påføres og er en spesialvoks med ekstra slitestyrke, laget for å holde vanlige festevokser på sålen lenger på grov, kornet snø. Festesmøring som oftest er festevokser og klistere for langrenn, utgjør i tillegg til glivokser, en viktig del det som påføres skien for å få en behagelig tur. Hvordan dette skal gjøres profesjonelt av en amatør, se på hjemmesiden til Swix, hvor du blant mye annet finner Swix sin egen "skiskole". Her får du god innsikt i smørefagets hemmeligheter.

Dette skulle vel holde, produktene får du i sportsbutikken og resten er opp til været. God tur!