lørdag 7. februar 2009

2012 Doomsday?


For de aller fleste er datoen 21.12 2012 en hvilken som helst dato, -for andre markerer denne datoen den aller siste dagen i vår historie.

Hva er det så med denne datoen som gir mange, og da mener jeg mange (forsøk å google året), frysninger på ryggen. Det hele startet med at Mayaenes kalender ble funnet og dekodet. Det overraskende var at Mayaenes kalenderen slutter ved utgangen av året 2012. Mange mener dette beviser at denne kalenderen varsler slutten på alt liv på jorda slik vi kjenner det. The Mayan Prophecy -som det kalles har opp gjennom tidene uroet folk over hele verden. Ikke uventet ser denne uroen ut til å øke i styrke jo nærmere 2012 vi kommer.

For å gjøre dette ekstra spennende, så viser det seg at også Nostradmus har antydet at 2012 skal bli et år med kriser. Skal vi tro de som har tolket boken hans "Les Propheties", vil jorden rammes av en katastrofe dette mytiske året 2012. Men for de som holder fast på at 21. desember 2012 vil bli en spesiell dag, støtter seg på dekodingen av Mayaenes kalender. Denne kalenderen som er hugget i stein, beskriver en 26000 års syklus der jorden flytter seg gjennom hver av de 12 tegnene i dyrekretsen som hver tar ca 2152 år hver. Sumeriene, tibetanerne, egypterne, Cherokees, Hopi og Mayaene refererer til den samme 26.000 år sykler i sine mystiske trossystemer, og hver har utviklet kalendere basert på denne store syklus. Den 21. desember 2012 er den store syklusen over.

Men hva sier så astronomene, har de funnet noe spesielt med denne dagen? Ja, det er det som trolig har bidratt til at flere og flere blir engstelig for hva som vil skje den 21.12.2012. På det samme tidspunktet som Mayaenes kallender stopper, står vår sol på linje med vår galakses sentrum (som er et sort hull). Både Mayaenes hellige tempel og pyramide i Giza vil peke mot stjernehopen Playadene på dette tidspunktet.

I 2005 publiserte astronomen Scott Hyman ved Sweet Briar College en oppsiktsvekkende artikkel i Nature. De hadde oppdaget noe ekstraordinært i sentrum av Melkeveien. Under analyser av lav frekvente radiosignaler, hadde de oppdaget noen periodiske lavfrekvente radiobølger "inteligente signaler". Dette har selvsagt fått hele den astronomiske forskerverden til å riste på hode, men de som tror på "2012-mysteriet" er selvsagt styrket i sin tro.

Det er fortsatt et mysterium hva som kommer til å skje denne dagen, den 21. desember 2012. Men dette er en dag Mayaene helt sikkert ville ha markert på en spesiell måte. Det nærmeste vitenskapen kan strekke seg i retning av noe ekstraordinært, er at vi kan få et magnetisk polskift denne dagen. I så fall får Mayaer og Nostradamus rett i sine dystre spådommer, det vil bli en klimatisk katastrofe.

Men, mens vi venter på 2012 kan vi jo hygge oss med finanskrisen. Kanskje er det den som går over den 21.12.2012? I så fall en trist dag for alle oss som liker krisepakker.